Allt om Hjärtstartare

Hjärtstartare i bilen? en självklarhet.

hjartstartare-bil

I dag när jag tog bilen till jobbet så, tänkte jag på att det inte finns någon bil märke som kan erbjuda möjligheten till en inbyggd hjärtstartare i bilen, som man lätt kan ta loss och ska sitta nära förarsätet. Skulle det vara en krock på bil vägen så ska man lätt kunna ta loss hjärtstartaren och få liv i de drabbade om de är medvetslösa och saknar puls.

Det brukar ta tjugo minuter innan ambulans är framme vid olyckan, och efter den tiden så är den skadade oftast död. Men om bilar var utrustade med en hjärtstartare så skulle flera liv bli räddade, och döds olyckor efter en bil krasch skulle sjunka.

Det är en väldigt liten sak som man kan tycka borde finnas, när det ändå finns ESP, en lösning som är väldigt gammal så borde hjärtstartare också finnas.
ESP minskar risken att du sladdar ner i diket, men risken finns alltid kvar. Men skulle du åka ner i diket, eller krocka med en annan bil. Så har du inget som kan hjälpa dig eller någon annan. Det ända du får med i vissa bilar är en liten första hjälpen låda, som hjälper lika dig lika mycket som du skulle ha ramlat av din cykel i 8 Km H.

Nu när det är 2011 så kan man tycka att vi borde ta steget lite längre en lite plåster och bandage i bilen. Bilen kommer inte att försvinna inom de första 10 till 20 åren och antalet människor ökar ständigt och så kommer chansen att man dör i en olycka också göra. Det är bra att man förhindrar att olyckor uppstår, fast man får inte glömma bort att det händer olyckor som man inte köra något åt, det är då man kan önska att man hade lagt ner mer tid på att utveckla ett modernt och brett första hjälpen kit.